Problem with AO upload / publishing times

For the last month or so, every time I publish content directly from Presenter or Quizmaker to AO, it takes an extremely long time for it to upload. Its taking on the order of 5 to 10 times longer than it used to and I can't figure out why. Our IT guy has looked at things on our end and says that everything is still clear on our side. The ports aren't being accidentally blocked or anything like that. Also, if I publish locally then upload the content manually, it goes about as fast as direct publishing used to. I'm on a broadband connection and have no problem uploading things to other servers at speeds of up to 1-2 Mbps, so i'm really not sure whats going on here.

16 Replies
Alyson Schneller

Marcus - I am having the same problem.  However, my publish times are now 2 hours instead of 10 minutes.  My company recently purchased a new PC for my development work, so I was thinking that might be the problem, but surely a brand new machine shouldn't have speed issues.  The files I'm publishing are anywhere from 5 MB-11MB, and they are saved into folders on my Desktop.

Any help with this speed issue would be greatly appreciated, as I can't really touch the PC while its publishing or it completely stalls out.

Marcus Johnson

Alyson - I'm pretty much in the same boat. I'm on a newer machine, but its the same one I've been using since before I started having the uploading problems. Most of the modules I'm uploading are 15 - 50 Mb and the 50 Mb ones can take well over 8 hours. Fortunately I can let it run in the background, and do other stuff, but it really does limit my ability to use Presenter or Quizmaker. I've only had one upload completely stall out though.

Justin - I did submit a case, but I'm posting here because I'm curious how isolated my problem is. I don't want to be searching for a network problem if it turns out I'm the only one with and issue and its some kind of problem with my computer.

Marcus Johnson

Brian - Yup, I have tried manually uploading, which, in terms of upload speeds, works well. When I manually upload content, it never takes more than just a few minutes for a module to upload. That is how the uploading through presenter directly to AO used to be for me. The problem now is that the direct uploading is extremely slow while the manual uploading is pretty fast. I could just do manual uploading for everything, but it adds an extra step to my work flow and makes for a lot more files I have to keep track of and manage.

Katie Butcher

Hi - I seem to be having the same issue....wondering if you guys found a solution.  It was working fine just the other day, but now when I upload either Manually or from Presenter the upload times are EXTREMELY slow.  They used to go super quick.  I also checked and my version is up to date.  Please let me know if you know how to fix this.

Thanks!
Katie

Marcus Johnson

As of this posting everything we've tried has had no effect on the problem. Our IT people have looked it over thoroughly and can't find any reason why Articulate Presenter should be having such slow direct upload speeds, especially considering how fast the manual uploading goes. I've been assured by IT that we have nothing blocking it or restricting it on the network or local level.