AP6.exe has stopped working (Help needed)

Not sure if any of you has experienced this issue before.  I'm trying to preview/publish a project I'm working on using Articulate Presenter and I keep getting the error message below.  Just a simple powerpoint presentation with voice overs.

My anti-virus (Symantec /Cisco) is not blocking the program

I'm using a 32bit version of Articulate - Also using Microsof Office 2007

Using Windows 7 (64bit)

I have the latest Microsoft Runtime .NET 3.5.1

My Flash Player is updated v.10.1

I have uninstalled and reinstalled both Articulate and Microsoft Office and I'm still getting the same error.  I'm not sure what I'm doing wrong.  Any help will be greatly appreciated.

(Error message)

Description:

Stopped working

Problem signature:

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: AP6.exe

Application Version: 6.0.0.714

Application Timestamp: 4d6d3dc7

Fault Module Name: RTLCPAPI.dll

Fault Module Version: 1.0.2.4

Fault Module Timestamp: 49f5896f

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 00007a07

OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48

Locale ID: 1033

13 Replies
Peter Anderson

Hey Greg, welcome to Heroes!

If you haven't already done so, check out this article on troubleshooting the publish wizard:

http://www.articulate.com/support/presenter09/kb/?p=497

If you run through that and are still encountering the issue, please feel free to Create an Articulate Presenter Package and upload the zip file to us for review. One of our awesome support engineers will be happy to take a closer look and help you find a solution. You can do that here:

http://upload.articulate.com/

Please include the url to this thread when submitting your case, and feel free to leave your case number here so that I can follow it personally. Thanks!

Greg J

Hi Peter,

I'm still experiencing the same issue.  Sorry for the delayed response, it's just that I've been busy.  I have another computer (laptop) with Articulate installed that I use to publish/preview contents and it works great.  Not sure why I'm getting this error on my desktop computer.  I guess I'll have to create a package and submit to the engineers since none of the troubleshooting methods worked.

Thanks for the follow-up.

Greg

Jennifer  McConnell

I have been experiencing this same problem.  I noticed that articulate was hanging up during the publish process on the same slide everytime. So, I investigated the slide to see what might be on the slide to cause the problem. I had a graphic that was not necessary, so instead of deleting it, I just deselected it's visibility in the PowerPoint selection pane. Once I actually deleted the objects (there were several graphics grouped), the problem was resolved. Articulate no longer crashed during the publish process.

Doesn't sound like this is exactly what's happening to Greg since he is able to publish the same project on his laptop without a problem, but I wanted to share my experience just in case!

Ashley Terwilliger

Hi Tiago,

This thread is a bit older, and as such I'm not certain that you're encountering the same issue or even using the same version of Engage as mentioned here. Could you share a bit more about what version/update you're using, the Windows, Office versions, and if have just recently encountered this error message? Also a screen capture of the error message would be helpful if you could attach that as well.