Articulate seekbar cut short videos (mp4)

Hi Guys,

We are using Articulate Presenter 13. We use Adobe Flash and After Effects to develop our animations.

I have a problem with the seekbar of the articulate player. Once I click on a specific place on the seekbar to fast forward or rewind, the ending part of the video gets cut.

Please play the whole sample video (short only) for you to know where it gets cut on the ending part.

Once you have seen the whole video try to click on the seekbar to rewind and fast forward, you will see at the end part of the video gets cut and never reach the end part.

http://pinoywebcentral.com/module/presentation.html

I hope you can help us on this matter. This is a very critical part on the professionality of our courses.

Please let us know the solutions.

Thank you in advance.

Best Regards,

Erwin

16 Replies
Christine Hendrickson

Hi Erwin,

Welcome to E-Learning Heroes!

Thanks very much for sharing the link to the course. I do see what you're describing. For me, when moving back and forth (after watching the entire video), it doesn't seem to allow the video to play past 16 seconds.

Can you please let us a little more about how you're inserting the video, please? What steps are you taking to insert the video into your slide?

Also, which version of Presenter '13 are you currently running? To find this information, please click on Help and support >> About Articulate Presenter.

If you're not using Update 2 (1402.2817), I'd recommend downloading the update. After you finish downloading, install the update and republish your course.

If you've already updated and you still see this issue, are you able to share the original video or an Articulate Package of the project? Please keep in mind that if the file exceeds 20 MB, you may have some trouble attaching it to this thread.

Best,

Christine

Erwin Ancheta

Hi Christine,

Thank for your fast reply.

These are my answers to your questions.

1. Can you please let us a little more about how you're inserting the video, please? What steps are you taking to insert the video into your slide?

I'm using MOV videos from flash then import it in Presenter.
http://community.articulate.com/tutorials/products/adding-a-movie-to-a-slide.aspx
I export MOV from flash using this process.
http://helpx.adobe.com/flash/using/exporting.html
2. Also, which version of Presenter '13 are you currently running?
UPDATE 2: 1402.2817
For your information we have purchased 2 licenses of Articulate Studio 13 and unfortunately we found this bug from our end.
I've actually coordinated with Rowie Barcelona. His last email was this:
Hi Erwin,
We are using everything that was discussed on this ticket and I have forwarded the issue with our Quality Assurance Team for checking. I will keep you posted.

Just reply to this email if you need more help.

Regards,
Rowie Barcelona
Customer Support Engineer
Articulate Support - http://www.articulate.com/support/
I hope you can take fast actions on this matter. And I just want to inform you again that our product launching is getting delayed because of this issue. I hope we can resolve this as soon as possible. If not, we might probably refund our purchase of your software.
Looking forward for your soonest update.
Thank you.
Best Regards,
Erwin
NOTE: Attached is the package
Erwin Ancheta

Hi Christine,

Actually its an email thread only. I'm not sure if he created a case number of the discussion.

But he said....

"We are using everything that was discussed on this ticket and I have forwarded the issue with our Quality Assurance Team for checking. I will keep you posted."

Till now I have no replies from him.

Do we have updates on this issue?

Can you give us a timeline on when you can resolve this?

Please update.

Thank you.