Video and narration

This is the first time I have tried to add a flash video in an Articulate Presenter module.  I am having trouble.  I just published and I don't get the video or my narration that I recorded.  (My video does not have sound, it is just a video of a tornado and I narrate the slide while that is playing.)  I have no idea what I did wrong.  The original video was a .mov but I used Video Encoder and made it a flash and then added that flash version.

Any suggestions on what I need to look at or do differently to get my narration and the video?

Thank you,

Sheri

3 Replies
Justin Wilcox

Hi Sheri,

The first thing I would do is make sure that you are not working on a network drive or publishing to a network drive. Working on a network drive can cause erratic behavior and is not recommended. Regardless of where your files are, here's what I would do:

1. Create two new folders C:\Articulate and C:\Articulate Publish.

2. Open the PowerPoint file and do a Send To Articulate Presenter Package.

3. Quit PowerPoint.

4. Copy the zip file you created in step 2 to C:\Articulate

5. Right click the file and select Extract and follow the steps to extract the contents of the zip to a new folder in C:\Articulate

6. Open that folder and open your PowerPoint file.

7. Remove the FLV placeholder from your PowerPoint.

8. Add your FLV following the steps outlined here:

http://community.articulate.com/tutorials/products/adding-a-movie-to-a-slide.aspx

9. After you have finished, save the presentation and publish to C:\Articulate Publish.

If you continue having difficulty after doing the steps above, please send us your project files by following the steps here:

http://upload.articulate.com