A video cannot be inserted from this embed code.

Update: I still have SL1 on my machine so I copied a code SL2 rejected, and SL1 took it with no problem.  I really need to figure this out.

----

Can anyone tell me what the requirements are for an embed code? We're using the same videos on the same servers that we've been using for years. In SL1, no worries--we used the embed codes from our media server and had no trouble. Before we switched to SL2, I tested out the video feature to make sure we could embed the same way we always did, with no trouble. As of a couple of weeks ago, I could.

 

Here's an example of a video I embedded a couple of weeks ago that worked fine:

 

<iframe src="https://w.kontiki.com/laquinta/player/2f1eddaf-fd6f-4d0e-886e-42a0d0b49df6?params=MD10cnVlOzE9NTM7MTI9dHJ1ZQ==" style="border:none;width:100%;height:100%" scrolling='no' allowfullscreen></iframe>

 

NOW, when i go and try THAT VERY code, I get this message:

A video cannot be inserted from this embed code. Verify that the embed code is correct and try again. 

What changed from a couple of weeks ago? I recommended SL2 and we upgraded based on many tests, including embedded video. There is simply no reason it shouldn't work today.

 

 

 

 

 

 

 

 

130 Replies
Moni H

Hello Everyone,

You can view my work around for this issue here (hope this helps): https://community.articulate.com/discussions/articulate-storyline/fix-4-u-video-embed-work-around

Initial Code & Error:

CODE: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-zDct5d2smY" frameborder="0" allowfullscreen="0"></iframe>

ERROR: A video can not be inserted from this embed code...

*Any SL2 updates that can fix this initial embed issue would be appreciated.

Ashley Terwilliger-Pollard

Thanks Monique for sharing that information here as you can see in my last message it was a change in terms of how Google's YouTube API was working so I'm not certain that we'll be able to implement a fix associated with it. We'll keep folks posted if there is any new information to share. 


Ashley Terwilliger

Hi Dom,

Google changed how the YouTube API worked and therefore you'll see that error message as detailed here associated with newer videos and how it works in Storyline 2.  Youtube videos in existing courses, such as those created earlier in Storyline 1 should still work. 

 

Dean Hawkey

I just found this thread after wracking my brain on this issue. I am on the most recent version of Storyline 360 and cannot get any video embed codes to work at all. I tried video that is on a CDN. I tried Vimeo videos. I tried numerous custom embed code generators and numerous different types of videos. Every embed code I enter it rejects. Yet if I import as a web object to the page the video is on it works But I get a ton of other stuff I don't want. So this is not an option unless I create a custom webpage for ever video I want to include.

This is extremely important since we are about to sign a contract with a video hosting provider for exactly this use and can't even get a proof of concept working from any CDN or even a private server.

Can anyone send me an embed code that works for them in 360 so I can try it myself?

Ashley Terwilliger-Pollard

Hi Dean,

I used an embed code from YouTube for one of my favorite videos... just dropped it into Storyline 360 using the option Insert video from website - 

Here's the code:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qfxUt9UM0nc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 

Here's a link to the course hosted on Articulate Review.   Enjoy 😃

If you've got a link to your video, I'm happy to give that a test!