Assessment Score resets to 0% on restart

hi there.


I have a storyline demo built with an assessment.  When I get a passing score (in this case 80%) and exit the course, the LMS reports that I've passed with the 80% and the course is marked Passed.

The problem is when I relaunch the course and click Resume I'm brought back to the Results screen, but this time the score says 0%.  When I check the Progress in the LMS the course is still marked as Passed with 0%!

24 Replies
Brian Batt

Hi Greg,

I haven't seen that before.  Can you replicate the issue in the SCORM Cloud?  It is a really simple way to upload and launch your content, then review the debug logs and be informed of any issues with the content:

http://scorm.com/scorm-solved/scorm-cloud-features/

If you can replicate the issue in SCORM Cloud, submit a support case to us along with your .story file:

http://www.articulate.com/support/contact/

If you can't replicate the issue in SCORM Cloud, then that means that the issue is caused by your LMS.

Greg Carey

Thanks Brian.  the exact same thing happened on the SCORM Cloud!  I'm not sure where I should be looking for errors, but here's what's in the Debug log when I re-entered the course.  I originally got 100% but then clicked Resume and it changed to 0% on the Results screen.

 [09:12:35.713] Beginning prerequisites evaluation of activity TOC1
    [09:12:35.713] Beginning prerequisites evaluation of activity SCO1
+ [09:12:36.976] LMSInitialize('') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [09:12:36.977] LMSGetValue('cmi.core.lesson_mode') returned 'review' in 0.001 seconds
    [09:12:36.978] LMSGetLastError() returned '0' in 0 seconds
+ [09:12:37.415] LMSCommit('') returned 'true' in 0 seconds
+ [09:12:37.417] LMSGetValue('cmi.suspend_data') returned '2L2gi040k0h0e0j0f0g0XW1001114O01011010141101410110141111014121101413110141401114x105false5false10101010160000000000wr02Xpj14e720118_default14000000000q042300420004230042400422000' in 0 seconds
    [09:12:37.418] LMSGetLastError() returned '0' in 0 seconds
+ [09:12:37.418] LMSGetValue('cmi.core.lesson_status') returned 'passed' in 0.001 seconds
    [09:12:37.419] LMSGetLastError() returned '0' in 0 seconds
+ [09:12:47.83] LMSGetValue('cmi.interactions._count') returned '5' in 0 seconds
    [09:12:47.83] LMSGetLastError() returned '0' in 0 seconds
+ [09:12:47.84] LMSGetValue('cmi.interactions._count') returned '5' in 0 seconds
    [09:12:47.84] LMSGetLastError() returned '0' in 0.001 seconds
+ [09:12:47.87] LMSGetValue('cmi.interactions._count') returned '5' in 0 seconds
    [09:12:47.87] LMSGetLastError() returned '0' in 0 seconds
+ [09:12:47.89] LMSGetValue('cmi.interactions._count') returned '5' in 0 seconds
    [09:12:47.89] LMSGetLastError() returned '0' in 0 seconds
+ [09:12:56.18] LMSCommit('') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [09:12:56.20] LMSCommit('') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [09:12:56.21] LMSFinish('') returned 'true' in 0.003 seconds
+ [09:12:56.23] Pre-evaluation of exit action
+ [09:12:56.585] OverallSequencingProcess for SCORM 1.1 / SCORM 1.2
Antony Snow

I too have been experiencing this same issue and was able to replicate it in SCORM Cloud but was excited to read the release notes for Update 3 (1305.2013) included "Fixed the issue where the score would change to 0 when exiting and resuming on the result slide".

I have run the update to Storyline, republished my content and uploaded the revised output files to SCORM Cloud, but I am still getting the same issue - I assumed that a republish using this latest version would resolve this issue, but it would appear not.

I have raised a ticket with the Support Team attaching the .story file and will post back here if a resolution is discovered.

Antony Snow

Morning all,

As per Peter's last comment, I am happy to report that my issue has indeed been resolved and was due to the way I have built the assessment question slides - as my client wants the user to be able to retake the quiz if they want to, I had set the revisiting of the question slides to Reset to Initial State and it was this action that was resetting the score on the results slide to 0 when re-launching my course.

As a fix, I have changed each question slide to Resume Saved State and have added 'Retry Quiz' and 'Review Quiz' options allowing the user to choose whether they make a new attempt or simply review their previous responses. 

I hope this helps.

Antony

Jeff Dunn

I'm experiencing the same problem and working with Robert from Storyline on the issue. But while I am able to address the passing score changing issue by switching to "Reset to Saved State", the problem is that I then can't allow the user to retake the test if they failed. Is there any way I can do BOTH allow the passing to not reset to 0% AND have the user be able to go back and retake the test?