Entire project preview issue

Hi all,

I have an issue I can't explain... When I preview my entire project, I face at one point an error message with an exclamation point. However, when I preview only the scene everything works fine. Do you know what it can be ? I precise that the error message doesn't appear at the end of the scene.

 

Thanks a lot for your help

 

Mathilde

3 Replies
Ali Goulet

Hey Mathilde!

That definitely sounds odd, sorry if it's slowing you down. I have a couple questions to help track down the culprit here:

  1. Is your file saved to your local computer (C:Drive or Desktop) or are you working from a shared/network drive?
  2. Have you tried importing all your slides into a new file and previewing that version? Many times this will resolve hiccups like these. 

If that doesn't do the trick, can you share your .story project file here so I can take a closer look? You can add it as an attachment right to a comment like this:

 

Thanks again!

Mathilde Jeanne

Hi Ali,

Thank you for your reply.
It didn't work with the importation trick, however when I publish it I don't face the same issue and can view all the project.
I don't know why it doesn't work with the preview but as long as I can view it it's fine :)
And to answer your question, I save it to the Desktop, would it be better to save it to a drive ?

Thanks a lot,
Mathilde

Leslie McKerchie

Well, glad to hear that the published project is working for you. It sounds like you are doing everything correctly and using your desktop should be fine.

Not all previewed content works as intended, so that could have been the issue you were up against:

When you view a Storyline 360 course on your local hard drive, you'll encounter security restrictions from the computer, web browser, Flash Player, and network that can cause various features of the course to fail. To test your published content and share it with others, it's best to upload it to a web server or LMS. See this article for details.