5 Replies
Alyssa Gomez

Hi Joseph,

Thanks for letting us know what's happening. Are you on the latest update of Storyline 360 (Update 5)? That update included a fix for several font issues, so you'll want to update your software if you haven't already.

You can double-check the update you're running by clicking the Help tab, then About Storyline.

Stephanie Harnett

I have a client who experienced this today. She updated to the latest version of SL360 this morning and after updating SL360 to the current public release. Fonts such as (Oswald, Roboto, and others) didn't display in preview correctly. Fonts are substituting, some even as wingdings. Prior to the updates this was working fine. I can't replicate it at my end even with the same file and the same version of SL. The client will uninstall 360 and reinstall it tomorrow to see if this corrects the issue. Failing that, has this been reported previously and if so, is there a repair or fix that can be applied? Can she rollback to a previous version of SL, if so, what's the best way to do this?

Alyssa Gomez

Hi Stephanie! Thanks for letting us know what's going on. Strange that the two fonts you mentioned are part of the group that gets automatically installed on your computer when you install Articulate Storyline 360. I'm curious if your client now has two versions of the same font file in their Windows Fonts folder. 

Could you ask your client to try these steps?

  1. Access the Fonts folder from the Windows Control Panel (Control Panel\Appearance and Personalization\Fonts), then right-click and delete all Oswald and Roboto fonts. 
  2. Uninstall and reinstall Storyline 360. (Oswald and Roboto will automatically reinstall on the computer)
  3. Open a Storyline 360 file that contains the Oswald or Roboto font, and check that the font looks correct.