26 Replies
Ashley Terwilliger

Hi Rex,

Thanks for sharing the file. 

I hadn't seen that before in a Storyline file, but it looks similar to what you'd see in Quizmaker. Are you certain this file wasn't originally created in Quizmaker - as there isn't a way to enable that check mark in the menu from inside Storyline? 

I imported the slides into a brand new .story file and that removed the player element that was lingering. You'd need to reset items such as the logo and colors if you were using that method as well. 

Daniel Servan

Hi Ashley,

You are correct. Moving that items into a fresh Storyline file will solve the issue, but I have a lot of slides within that file. Once moved into another file, I need to recreate the Menu, cleaning out other items in the menu which I don't like.

I never used Quizmaker by the way.

Anyway, thank you for your response.

 

Ashley Terwilliger

Hi Chris,

I'm sorry you've run into this too! I'm trying to recreate it and I'm coming up empty. 

Can you tell me a bit more about your courses?

  • What version of Storyline are you using? 
    • If you're upgrading files from Storyline 2, do you see the same thing on a new file created in Storyline 3/360? 
  • Do you use the standard player or a customized one? 
  • Do you see the checkmarks disappear when importing into a new file?

If you can attach your file, I am happy to test that one! 

Marcus Ritter

Hi together,

i had a customer with the same problem. They created everything in SL360 and the Icon appeared. It seems to be a bug in the player, you can fix it by exporting your Player, then open the player.xml and edit the following fields:

this

<option name="enableresultsicons" value="true">
<options />
<properties />
</option>

to

<option name="enableresultsicons" value="false">
<options />
<properties />
</option>

and this

<EnableResultsIcons>true</EnableResultsIcons>

to

<EnableResultsIcons>false</EnableResultsIcons>

then import the player.xml in storyline and your checkmark problem is gone :).

Best regards
Marcus

Ashley Terwilliger

Hi Rex,

This sounds familiar to another issue I've seen recently where if you use a slide title as a Header in the Menu and delete the other header on the menu, once you answer the quiz (correctly or incorrectly), the corresponding check mark or X mark will appear beside the slide name on the menu.

This is something we're only seeing in the HTML5 output and we've reported it to our team as a possible software bug. I've included this discussion as a part of that report and if you're seeing something different let me know and we'll want to take a look at your project file.

Ashley Terwilliger

Hi all,

I wanted to let you know that the issue with the checkmarks appearing on quizzes is fixed as of the latest Storyline 360 update  v3.8.13184.0. 

To ensure you have the latest update, launch the Articulate 360 desktop app on your computer and click the Update button for Storyline. Details here.

Please let us know if you have any questions, either here or by reaching out to our Support Engineers directly. 

Karen Polik

Hello, 
I'm trying to find out if there is a way to MAKE the red/green icons appear in the left menu in Storyline (opposite of the original post - I actually want them to be there). When the Review Quiz button is clicked, in Presenter, the red/green icons appear in the left menu. This does not happen in Storyline (please see attached). Is there a way to make them appear in Storyline?
Thanks!