19 Replies
Jennifer Aalto

I'm having a similar issue, but changing to 100% zoom did not work for me. When I click on a particular area of my slide, it thinks I'm clicking somewhere else.  My mouse works fine in all other apps, even other Storyline files. I'm just having issues with this one Storyline course. Can you help? 

David Buck

Hey all - I am experiencing similar issue.  When beginning a new project there is no cursor or text place holder text showing.  I can type text and when previewing the slide the text is visible, just not when typing it in???  However, if I open an old course there is no issue.  Is there a setting that I'm missing?  Reinstalled .Net framework to new version, but did not change the issue.

Leslie McKerchie

Hey David,

Thanks for the update.

Is this something you are able to easily replicate? Would it be easier for you to provide instructions or a sample file demonstrating the issue? 

I'd be happy to take a closer look.

It also looks like your email signature came through when you replied via email. You can remove that if needed by clicking ‘Edit’ beneath your response. Here’s a quick Peek video if you need help.

Leslie McKerchie

Thanks so much for the explanation David. I can certainly understand why you wouldn't have a sample file of that :)

The only issue that I saw with these steps was in the left panel, which did not show the text as you explained.

The placeholders were on my slide as well as a cursor and my typed text.

Check out this quick Peek recording of what I saw.

I know this is not helpful to what you are seeing, but it may be beneficial to allow our team to take a closer look at this.

I'm opening a case on your behalf and you should be hearing from someone soon.

David Buck

Thanks - Just double checked and when the left side shows blank in the same manner as the slide screen shots I provided.  Your recording is what I would have expected. 

If it helps - courses that were previously published w/o this issue can be reopened and edited, slides added, etc. as you would expect.  Which is the puzzling part.

Katie Riggio

Hi, David, and those following this discussion!

I wanted to share an update here that my teammate, Joshua, was able to trace David's issue to Modern Text Rendering; looks like disabling Modern Text Rendering did the trick there!
 
We've got Modern Text sometimes causes slide text to appear incorrectly during preview or in edit mode logged as a possible bug. Really appreciate you bringing this to our attention! 
 
Our team is looking into next steps, and we'll share updates here once we have them!
Ashley Terwilliger

Hi all,

Puzzled Solved! 🔎

Our team identified the issue you were running into where that modern text would become invisible in the Storyline editor, but would still show when previewed or published. They implemented a fix in the latest update of Storyline 360.

Take a look at the release notes here for some more detail and you can update by launching the Articulate 360 desktop app on your computer and click the Update button for Storyline. Details here.

Please let us know if you have any questions, either here or by reaching out to our Support Engineers directly.