Trigger's not working in Scene

Hi - 

I am using Articulate Storyline 2.

When I preview the slide the triggers work correctly but when previewing the entire project or the scene the trigger will not work. I have tried everything I can think of to get it working. I have even deleted the slide and rebuilt it, still with no luck. The funny part is I have a different slide with the same combination of triggers and it works just fine. Any ideas? 

The triggers are as follows - Change next button to hidden when timeline starts. Change next button to normal when state of all button 1 & button 2 are selected. Change state of button 1 to selected when user clicks button 1. Change state of button 2 to selected when user clicks button 2. 

10 Replies
Wendy Farmer

Hi Kelly

as Joanna said it's hard to say without seeing your setup but it looks like you are trying to trigger one of SL built in states (selected).  SL knows automatically to change an object's state to selected when the user clicks it and then deselects it when you click the same object again.  Alternatively if you have a button set it means if you have two objects and click the first one it becomes 'selected' and then when you click the second object SL deselects object one and sets object two to selected state.

I would recommend you use the visited state and remove the selected triggers as I've highlighted

and change your Next button trigger to include the condition when state of Button 1 and Button 2 are VISITED.

You do not need to set triggers to change the state to Visited - SL will do that automatically.