Unexpected Hover and Visited State Behavior

I have a feeling this is going to be an easy answer, but my brain isn't moving in that direction today.

I have a screen with 6 buttons (arrows) and each has a hover and visited state. the arrows with a dark blue background and white text have light hover and visited background colors with a dark blue text.

#5 works as expected, but #2 incorrectly displays white text when hovered and visited.

I've tried several things including using text colors other than white, and that works properly.

What is extra strange to me is that I've tried duplicating the #5 button and changing it to a 2 in frustration, but the same thing happens. What would cause this behavior or is #2 just possessed? ...or could it have something to do with the fact that when I duplicate the #5 arrow, I have to switch the orientation to point 180 degrees and something gets wonky?

Here is is in Review: https://360.articulate.com/review/content/6b512ac2-e6a3-48c2-9452-78365db6f8fb/review

Thank you.

12 Replies
Holly Doggett

I've done that about 20 times. Perhaps I am not using the right workflow, but I "edit states" and choose "hover" then change the color. It looks perfect. then I test. No. It doesn't stick. When you change the color of the Normal state, it cascades to the other 2 states. So I manually change it. That's how I did it on all the other buttons--but for some reason, this button doesn't listen.

 

Noel Read

Hi, that is interesting.

When I duplicate 5 and change it to 2 and rotate it, it works for me. Also, when I click on two, then click on Format, change shape and select the arrow shape that is already there it also works.

I am not sure why it doesn't work as is - maybe something has gone awry with that particular arrow. Maybe someone else will know the reason for it not working, but I can't see it :-)

Noel Read

Yes, I'd say a glitch with that arrow in your storyline file. Sometimes when you do a save as and then go back to the problem object, it works - so maybe try that. Save it with a new name, then see if you can change 2. 

I wouldn't worry too much about it, unless it keeps happening, in which case there are other things you can look at, such as making sure you're on the latest version of SL, uninstalling it and reinstalling it and contacting articulate support if the issue persists across new stories you create.