YouTube web page not appearing

I inserted a YouTube web page (http://www.youtube.com/user/AARPDriverSafetyHelp) as a web object in a Storyline course. But after publishing when I view that slide and it gets to the web page it just turns into a white screen. This is viewing the course off a web server - not locally. Any thoughts on why that might be? Thanks!
5 Replies
Chip Ritter

Hi Rodney,

You might want to try adding your YouTube video into your course using the Insert Video tool and see if it meets your needs. Take a look at the following tutorial and in particular the section on Adding a Video from a Website. It talks specifically about YouTube videos.

http://community.articulate.com/tutorials/products/adding-videos.aspx

I hope that helps.

Rodney Jackson

I have seen that tutorial before. I used that technique to insert a YouTube video and it did not work because as the previous post indicated it's a problem with Google blocking Iframe views of their sites. I guess that's true for the regular web page as well as the video. So is there any kind of workaround to allow YouTube content to be inserted into a Storyline course?

Christine Hendrickson

Hi Rodney,

First, you might want to make sure that the YouTube video isn't restricted. If that's the case, it probably won't work with any site/course. 

An alternative is to use a Storyline screen recording of the YouTube video in your project. However, make sure you have permission from the owner of the video to do this. It may take a little extra time, but it should work out pretty well, if you're allowed to use the video in your project.

Good luck!