Trigger should open document but opens video instead

I have a simple 2 slide tutorial that I've created in Storyline 3.  I have a play button that is triggered to go to the next slide where a video is inserted and plays automatically.  I also have a triggered link to "view transcript" of the video.  The trigger for playing the video is working properly but for some reason, when I preview, the "view transcript" link plays the audio from the video. It also appears that the transcript document will open as well (although I can't see this in the preview mode).

Any ideas? 

Thanks!!

4 Replies
Ulises Musseb

I published the course in Articulate Review, and the links, in terms of how they should work, work well, both of them.

However, the link to the document is pointing at a place in your local drive or network, which means that if you click on the link and have no access to that specific location, it doesn't work.

Please take a look at this article to manage URLS, files and link targets:

https://articulate.com/support/article/attachments-will-not-open

I hope this works.

Becky Beyea

Thanks!  I've never had a problem uploading docs from my local computer and all 3000 of my users have always been able to access it.  I have no idea why - seems like unless they have access to this drive they shouldn't be able to see it.  But for some reason it always works.  I don't know how else to upload documents/media except to save it to the company network.  My company doesn't allow web-based storage apps or locations due to security reasons.  It's very frustrating!

I'll take a look at the information you sent.  Thank you so much!

Ulises Musseb
Becky Beyea

Thanks!  I've never had a problem uploading docs from my local computer and all 3000 of my users have always been able to access it.  I have no idea why - seems like unless they have access to this drive they shouldn't be able to see it.  But for some reason it always works.  I don't know how else to upload documents/media except to save it to the company network.  My company doesn't allow web-based storage apps or locations due to security reasons.  It's very frustrating!

I'll take a look at the information you sent.  Thank you so much!

You're welcome. In my experience, I come across this issue every now and then. When I find it, I browse for the file I want to upload directly from the entire path of the file instead of using shortcuts to the file's path. Not sure how/why that makes it work, but so far no problem after I do that.