Display window with no browser controls doesn't work in SL

Hi all,

I have a customer asking me to publish my web based training module so that there are no toolbars or any browser controls, only the address field.  I am having some trouble making that work.  I selected the option to DISPLAY WITH NO BROWSER CONTROLS in the PLAYER window, and I also selected to LAUNCH PLAYER IN NEW WINDOW.  But went it launches, first I get an ActiveX error message from Internet E, then the module launches with all the browser controls.  I checked that my ActiveX settings in the browser are set to ALLOW and they are were, nothing to change there.  Any help, ideas?

Caroline

Texas

Storyline 4

2 Replies
Christine Hendrickson

Hi Caroline,

First, can you tell me how you're viewing the published presentation, please? Are you viewing the published output files locally, or are you uploading to a web server or LMS?

If you're viewing your published files locally, this may be the problem. If you view a published Storyline presentation on your local hard drive or send it to someone else to view on their local hard drive, you'll encounter security restrictions from the computer, web browser, Flash Player, and network that'll cause various features of your content to fail.

To properly test your published content and share it with others, upload it to the environment for which it was published. Please review the article below for more information:

Publishing and Sharing Articulate Storyline Content

If you do not have access to a web server or LMS for testing, you could try using SCORM Cloud.

Another option would be to use our Tempshare server. Just keep in mind that this server is only available for testing content - it is not officially supported by Articulate and all content will be removed automatically after 10 days.

In addition, you could also use Dropbox. Just remember that you'll need to place your content in the "Public" folder. Also, you'll need to make sure that the folder is enabled. To do so, click on this link.

You're always welcome to try out Articulate Online, as well - it's available for a free 30 day trial.

If you're uploading to a web server or LMS, please try clearing your browser cache. If that doesn't help, try viewing the project in a different web browser. 

Here are the download links for the most popular browsers, other than the ones you mentioned, just in case you don't have them:

Also, are you viewing the Flash or HTML5 output for the project? If you're trying to view HTML5 in Internet Explorer, that may also be contributing to the problem. 

Let me know if you still have trouble viewing your content after trying the suggestions above.

Thanks!