Slider not Working - published to Tempshare

I have a slider mid-way through my course that is not working.  I have viewed other answers to this topic and followed the advice of making sure to view the interaction in the same format as I published to (in this case the web). 

I uploaded my zipped file to Tempshare, and viewed it from there but I still can't get it to work. Please advise...

The slide is named Interactions 2

https://tinyurl.com/HDykes-ToolsCourse-FINAL

 

16 Replies
Heather Dykes

Ugh - I am using Chrome as well. Not sure what's going on.

Was the graphic and text there from the beginning ("You're a Star'?)

That is only supposed to appear when the slider has been moved all the way
to the right (value set at 3).

I attached my zipped file in the original message if you need to check on
anything.

Thank you,
Heather Dykes

Ashley Terwilliger

Hi Heather,

Thanks for sharing a copy of your project file here with me. I was able to test it and see that the animation that is applied to the section of the layer including the slider is what is causing the issue with the HTML5 output. We have an open issue with our team where that causes the slider to not be able to drag to the end. This is in Storyline 2- and I also tested it in Storyline 360 where the same issue does not occur.

The issue with the HTML5 output and animations in Storyline 2 has been reported it to our team, and continue to keep an eye on it to evaluate how many customers are impacted and what impact it has on courses. The number of customers and depth of impact are two of the elements that help us prioritize bugs and fixes. 

Here's some more detail about how we tackle bugs. I'm really sorry that I can't say if this issue will be fixed but you're in the right place to stay updated on this bug's progress. 

Alyssa Gomez

Hi Laura, thanks for chiming in!

The bug Ashley referred to happens specifically when an entrance animation is applied to a slider. Does the slider in your course have an entrance animation?

I'd like to have a closer look at your file, if you don't mind sharing it. You can attach it directly to this discussion thread. 

Leslie McKerchie

Hi Laura,

Sorry that you've run into this issue as well.

I do not have an update to provide on the issue. You can check out how we prioritize issues in Ashley's post above about tackling bugs.

I did take a look at the report and it seems specific to the following Entrance animations when viewing the HTML5 output:

Fly in
Fade in
Wipe/Enter from Top

Using the float in animation or removing the animation seems to work ok. 

Hope that helps you out :)

Laura Ingle

Thanks for your response. There is no animation applied to the slider.  The  slider works in the SCORM Cloud when I convert the course to Storyline 3. However,  it doesn't work for SL2.

It appears to be that SL2 sliders don't work in LMSs  viewed with Chrome. However, SL3 sliders work fine. The SL2 sliders do however work outside an LMS, like through Articulate Tempshare. It's weird.  

 

Alyssa Gomez

Hi Laura,

I have a hunch that this problem is due to Storyline 2 Flash output vs. Storyline 2 HTML5 output, since you said the slider works on Tempshare but not on a LMS.

Do you have a sample slide you could share with us that we can use for testing? You can attach it right here in a new thread comment. Thanks!