Tracking Student Responses? [Articulate Storyline]

Hi there

I'm trying to get the full quiz data sent to my LMS (moodle, for the record). There was a post relating to this over here (https://articulate.com/support/article/quiz-data-sent-to-an-lms-in-articulate-storyline); I figured this feature would have been fed down the line to the latest '360' version of storyline, but in some preliminary testing, it seems not the case. 

Is anyone able to confirm this for me? Or am I doing something wrong?  :) 

I've tested SCROM 1.2 & SCORM 2004 (2nd, 3rd, and 4th edition).

Thanks!

29 Replies
David Oskorus

Hi-

I am having the same issue.
I updated a SL2 course that was recording user responses (SCORM 2004 v4).
After converting to and publishing from SL360 (SCORM 2004 v4) it is not.

I am only trying to record fill in responses, but in an effort to figure out what is going on, I created a simple test course with a few questions, including a multiple choice question. The multiple choice question seems to be recording the selected answer, but the fill ins do not.

I ultimately need to publish as HTML5 only, but in an effort to troubleshoot, published the test to Flash as well.

It appears the Multiple Choice responses are recorded for both Flash and HTML5 output.

However, user answers for Fill In questions (Graded: Fill in the Blank, Survey: Short or Essay, or Free Form: Text Entry)  are recorded when published to Flash but they are NOT recorded when published to HTML5 only.

Here are some exerpts from the SCORM Cloud logs when I tested the Flash Output vs the HTML5 output:

Flash output SCORM Cloud log

+ [11:41:16.202] SetValue('cmi.interactions.0.type', 'choice') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:41:16.202] SetValue('cmi.interactions.0.learner_response', 'George_Washington') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:41:39.156] SetValue('cmi.interactions.1.type', 'fill-in') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:41:39.157] SetValue('cmi.interactions.1.learner_response', 'Abe Lincoln') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:41:49.196] SetValue('cmi.interactions.2.type', 'fill-in') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:41:49.197] SetValue('cmi.interactions.2.learner_response', 'Harry Truman') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:41:56.416] SetValue('cmi.interactions.3.type', 'fill-in') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:41:56.416] SetValue('cmi.interactions.3.learner_response', 'Harry Truman') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:42:07.668] SetValue('cmi.interactions.4.type', 'fill-in') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:42:07.668] SetValue('cmi.interactions.4.learner_response', 'Ronald Reagan') returned 'true' in 0.001 seconds


HTML5 output SCORM Cloud log

+ [11:45:18.806] SetValue('cmi.interactions.0.type', 'choice') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:45:18.807] SetValue('cmi.interactions.0.learner_response', 'George_Washington') returned 'true' in 0.003 seconds
+ [11:45:27.157] SetValue('cmi.interactions.1.type', 'fill-in') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:45:27.158] SetValue('cmi.interactions.1.learner_response', '') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:45:41.847] SetValue('cmi.interactions.2.type', 'fill-in') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:45:41.848] SetValue('cmi.interactions.2.learner_response', '') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:47:26.557] SetValue('cmi.interactions.3.type', 'fill-in') returned 'true' in 0.001 seconds
+ [11:47:26.558] SetValue('cmi.interactions.3.learner_response', '') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:47:36.699] SetValue('cmi.interactions.4.type', 'fill-in') returned 'true' in 0 seconds
+ [11:47:36.699] SetValue('cmi.interactions.4.learner_response', '') returned 'true' in 0.002 seconds

The same answers were entered both times. You can see all of the responses being recorded via the Flash output, but only the Multiple Choice being recorded via the HTML5 output.

Hopefully something that can be corrected.

Thanks!

Kris N

Hi David,

Just to let you know - they have identified my issue as a 'bug', and are currently escalating it / troubleshooting as we speak :) Once they've passed something back to me, I'll comment here with the update (I dare say it will be a software patch - but I'll still share the resolution here).

Thank you for confirming it too! Definitely helps with validating the fault! :D