Quiz slides get wonky

I've built a set of courses with brief (1 or 2 question) knowledge checks along the way. Once the learner selects the correct answer, clicks Submit, then clicks Continue, the quiz question suddenly and very briefly enlarges before the course moves to the next slide. See the attached, which shows both the question as it is supposed to look, and the thing the learner sees briefly.

Why is this happening? Is there any way to prevent it?

Thanks!

4 Replies
Alyssa Gomez

Hi there Karin!

I'd love to help. Can you tell me more about your project?

  • Are you using Presenter '13 or Presenter 360?
  • Is the published course hosted on a learning management system?
  • Does the problem happen in a particular web browser?

It would be even more helpful if you could share the project file with our team. That way, we can test it on our end, and we'll delete the file when we're done troubleshooting.

If that works for you, you can send the file to us here!

Karin Albert

Hi Alyssa,

To answer your questions:

* We are using Studio 360

* We see the issue both in Articulate Review and when we publish the course on our Learning Management System. We are using Cornerstone.

* I've only used Chrome. I can try testing the course in IE to see if the same thing happens.

I will upload one of the project files to the link you provided.

Thanks!
Karin

Karin Albert

Honestly, Alyssa, this particular project has me in total melt-down mode. Yes, the quizslides are behaving strangely, AND we have some videos and some complex slides with animation, and everything is narrated, and I’m wondering if the course is just too darn complicated for Studio/Presenter.

EVERY SINGLE TIME I publish the course, the animation timing changes. I go into the Audio Editor and move the cue points around until everything lines up perfectly in preview mode, and when I publish the course, the customer complains that the animation timing is off. If I adjust the animation on one slide, another one goes off.

And now, when I published the course to our LMS, one of the animated slides froze completely. Didn’t do that in Review, didn’t do it in Preview mode… And I have no idea how to fix it, other than to put the timing back the way it was before I published the file and try again.

What am I doing wrong?

Thanks!
Karin

Crystal Horn

Hi there, Karin. I really feel your pain here. I'm sorry this has been difficult to manage! I see that Gren is working through these issues with you, and she's a great ally to have on your side.

To recap for other community folks:

  • We've logged a bug where the quiz slide momentarily appears large when there's a difference in size between PowerPoint slides and Quizmaker slides. The workaround was to reduce the Quizmaker slide size to the standard (4:3) size.
  • Gren is still exploring the animation timings.