Mouse/Cursor out of Sync

When recording my screen in replay all seems OK, however, when I play back the screen record, the mouse is out of sync with where it should be. As I'm creating training videos, it is important that the video is a clear representation of the process, having it a few inches out is not very clear for those who will eventually watch them. 

I'm new to Articulate so wondering if anyone has had this problem before and how they overcame it please?

14 Replies
Ashley Terwilliger

Hi Paula, welcome to the E-Learning Heroes community! 

I would love to take a look at your .replay file and see what's happening! What are you trying to record on your system? Could there be a delayed associated with items loading on the screen?

Also, I wanted to check if you've taken a look at the information here for the system requirements. 

Let me know if you can share a copy and we'll go from there! 

Ashley Terwilliger

Hi Brian,

I didn't see a copy of Paula's file, but I'd be happy to take a look at yours. You can share it here, or upload to our Support Engineers here. 

Are you looking for Replay to adjust to the size prior to screen recording, or once the video has actually been recorded? I wanted to make sure I was clear on your request before sharing with our team, but you're also welcome to send it directly as a Feature request here

Brian Vigna

The trouble I'm having is getting the cursor to match what I'm actually doing. I found a fix...setting my monitors resolution to a size that does not match the recommended settings. I've tried on two different laptops with an identical issue and found many forums with people agreeing.

 

Crystal Horn

Thanks Brian, for following up with what worked for you.  If you'd like to let us know what the settings were that worked for you, that'd be helpful for us to examine.

Also, looks like your contact information came through with your email signature.  If you reply via email, your signature is included.  You can edit it out of your post here, if you'd like!

Michelle Bridges

Hi. I'm having the same issue with my mouse when recording the screen. I'm using a DELL Latitude 5285 tablet with Windows 10. I checked the system requirements and all seems to be fine there. When I'm recording, the mouse is not appearing in the same place. I'm thinking I will just use the touch screen for the recording I need to do today but I would love to know why this is happening as I hope to use Replay more and more for training videos. Thanks, Michelle

Ali Goulet

Hey Michelle!

Sorry you're hitting this too-- I'm happy to help. 

I have a couple suggestions to try here:

  •  Double check and make sure your DPI is set at 100% in Windows 10. Here's how: 
    1. Right-click your desktop and select Display settings.
    2. Click the Display tab in the upper left corner of the window that appears.
    3. Drag the text size slider all the way to the left—i.e., 100%.
    4. Click Apply. 
    5. Restart your machine.
  • If that's not the culprit, try running this repair on Replay.

Let me know how those go!

Alyssa Gomez

Hi Zoe,

Sorry you're hitting this snag, and thanks for letting us know you've already tried adjusting the screen resolution. 

Our team also uses Macs with Parallels desktop, so we're familiar with the set-up. Have you already double checked that you're following these recommendations?

If so, are you using Replay 1 or Replay 360?