Slidemaster Placeholder Text never appears in Slides

Folks,

I'm having a problem that has existed for me since SL1. When I place placeholder text in the Slidemaster, the input text box never appears in the slides based on that master.

So for instance, I want a slide or section title to appear in the same spot and with the same text attributes each time. The slide or learning section title change on every few slides, so I place a spot (inserted box) for the title in the slide master, insert a text placeholder in the box, adjust the attributes to Arial Black 10. Then, when I close the master, the title box is there but no place to input text. I need to add a text box on each slide as if the placeholder doesn't exist.

Am I missing something here as I've never had this work, even in SL1. The other placeholders in the default master slides work, just mine don't.

Thank you,

8 Replies
Katie Riggio

Hey there, Carol. Happy to look into this placeholder text behavior with you!

Are you able to share your .story file with me here so that I can do some testing? You can add it as an attachment right to your reply, or you can send it privately here. I'll delete it after having a closer look!

By the way, what Storyline 360 update are you using? You can find this detail by clicking on the Help tab, then About Storyline.

Ren Gomez

Hi Air Formation,

Sorry to hear you're unable to see your placeholders in your slide. Are you applying your master slide layout like this below?

Are you comfortable with sharing your .story file for testing? You can share it publicly here, or privately with me here. I'll delete it when we nail down what's going on!