All images disappeared

Hello,

This morning when I was working on my storyline file, all of a sudden the images disappeared.

The strange thing is that I can still see them in the thumbnails, but when I go to the actual slide they no longer appear.

Stranger still, they still to have been remplaced by a transparent image, because I can still click on them ...

This is extremely problematic because I either have to re-insert all my images, or go back to a previous version of my file and re-do all the work that has been done in the mean time.

I have attached a sample of my Storyline file.

Has this ever happened to anyone? Do you know how to resolve this issue?

Thanks!

Allison

58 Replies
Cleona Wallace

Hi there. I am using Storyline as part of 360, and I have just had the same thing. Luckily as far as I can see, it's only on two slides, but I have three other lessons in the same file that I need to check. Have any other solutions been tried in the past two years sicnee the last post? Thanks

Ashley Terwilliger-Pollard
Leslie McKerchie

Hi Rise,

Thanks for reaching out and for sharing an image of what you are experiencing.

I'd be happy to help you out.

Hi Cleona,

I'm not sure if you saw Leslie's response that was just a couple weeks ago. Did you already try those steps and confirm that you're not running into any elements of corruption? 

Leslie McKerchie

Hi Cleona,

As you can see from the conversation here, this has been a difficult one to replicate and track down.

We certainly still advise being sure that you're working locally on your software, project files, and assets.

Curious if the issue happens in any course you are working on or just this particular one?

If you cannot re-create the issue in a new course, I would advise to import the file into a new one and proceed.

If it's happening in any/all files, you should certainly conduct a repair of your software.

If you need us to take a look, feel free to share the .story file with our team here.

Raleigh Maupin

I continue to have this issue on certain projects, and it's EXTREMELY frustrating and inefficient. Surprising that this issue seems to have come up over 7 years ago, and still exists today. Images are there, but not visible, only their bounding box appears when clicked. Could this be dependent on how large an image file is? Wish we could get more insight into this issue from the Articulate team. I'm an avid Articulate user, and always update my software when there's an update and exclusively work with local files. I've replaced all graphics in my project in which this is happening, then when I published it, they're gone again. And when I open the file, sure enough they've disappeared again.

Becca Levan

Hello Raleigh,

I'm so sorry you've experienced this issue as well, and I can understand the frustration.

It sounds like you're following best practices when working with a project file, and the cause of this issue can be difficult to track down, so from here, I'd recommend connecting with our support engineers to help troubleshoot. They're experts and happy to help!

CONNECT WITH A SUPPORT ENGINNER.