Color in Feedback Master not Carried to Feedback Layers

The feedback layers are driving me crazy. As the "Master Feedback" screen shot shows, the master is in a blue. But as the "Applied Feedback" screen shot shows, the applied feedback layer is a different color.

I have restarted, even installed the most current update today, and rebooted. Nothing. And I don't see the Edit Theme group of controls on the control ribbon that is shown is some of the documentation.

Please help.

25 Replies
John Morley

Crystal,

Have resolved the issue with a rather laborious work-around of creating a new project, applying the color theme, then very carefully modifying the feedback masters to change only the color, size and position of the default components on each master. Then import the entire previously existing project.


Although I still see a different color for text background when going to Home > Apply Layout, it is at least the correct color when applied.


Frustrating, time wasting, and not at all as it should work.

Ashley Terwilliger-Pollard

Hi John,

Thanks for sharing your file. I thought a quick Peek may be the easiest way to deal what I'm seeing. Can you take a look and let me know where I'm missing the issue? 

Scene 1 the feedback masters appeared to match the layers, and scene 2 didn't have any of the feedback master layers applied. Once I applied one, the right formatting of the box appeared but it did not remove your existing custom buttons from the slide. 

John Morley

Thanks Ashley,

I appreciate you taking time with this. On review of your recording, it seems we are seeing different things in the same example. Please take a look at the attached side-by-side comparisons and let me know why what is seen in the master does not carry over to the applied.

Leslie McKerchie

Thanks John. I can see from your images that it's certainly not working as expected and I see the difference in the fade that you explained as well. The same color scheme made my eyes skip right over that previously.

I've opened up a support case on your behalf so that one of our support engineers can take a closer look.

You should be hearing from someone via e-mail soon.

Katie Riggio

Hi, Jenny. Very sorry you're experiencing this issue!

I had a look at John's case where I see my teammate, Jose, logged: Colors do not match when a layout created in Feedback master is applied to a layer as a possible bug. Although I don't have an update to share yet, we promise to update this discussion with any new information. Here's an inside look at how we tackle bugs!

While our team continues to investigate this behavior, we're happy to look at your .story file to look into some custom approaches. If you're able to share the file, please use this private upload link.  We'll let you know what we find and will delete the file after.

Anna Woods

I came to this thread because I am having the same issue. I just ran an update. My feedback master shows a green color, but when i apply it to the slide, it shows up as a much different shade of blue. I need it to be green to indicate "correct". I have attached a slide example. 

John Morley

Anna,

Doesn't look as if this will be corrected soon. Huge, time-consuming work around, but this is what can be done:

1. Create a new project

2. Delete the feedback master you don't want.

3. On the feedback master (not a layout based on the master) change ONLY the color of objects and text.

4. Duplicate the master, and again, change ONLY the color of objects and text.

5. Import slides from the old project.

You now have feedback masters that are correct for NEW slides, but oh no no, your existing slides will still probably have corrupted color, even when applying the new feedback masters. Their content needs to be copied and pasted into new slides.

Hours of fun.

Ren Gomez

Hi Everyone,

Good news! We fixed the issue where the colors are not properly applied when a layout created in the feedback master is used on a layer.

Here's how to install the latest Storyline 360 update to see all the recent enhancements and fixes.

If the problem reappears, please record a Peek 360 screencast for me, and I'll be happy to help!

Bret Jorgensen

Good Morning!

We just released a fix for all of the slide master and content placeholder issues reported in this discussion. The formatting issues you were experiencing when opening existing projects have been corrected. 

Please review the Version History for a summary of what was included in each of the Update 42 releases. 

If you encounter any problems updating or working with Text Styles, please reach out to our support team for help. 

Jill Burchell

Unfortunately, I'm still having issues.  I just did my update today.  And now, while it shows the correct formatting on the home tab's apply layout button, when you click on the correct format nothing changes on the slide.  It stays with the formatting of a big red box with a silver border.  See picture attached.  

What should I do? It sounds like you all think this should be fixed.

Ren Gomez

Hi Jill,

I'm sorry to hear you're still having issues! I've created a support case on your behalf and would like to have our team review your file and provide next steps if you're comfortable sharing it.

If so, please using your personal upload link here, and we'll get back to you after testing!

John Morley

Here is a work-around to beat a tight deadline:

  1. Create a new project with the same story size as your current project (Design > Story Size Setup)
  2. Import all of your current project
  3. On the feedback masters, delete all that you imported, leaving only what was created along with the new project.
  4. Don't make any revisions to the feedback masters, just accept the defaults (which are not all that bad).
Maria Costa-Stienstra

Hi, everyone.

We appreciate your patience while our team investigated this.

I am happy to share some great news! We fixed the issue you reported where:
Colors are not properly applied when a layout created in Feedback master is used on a layer

Be sure to install the latest Storyline 360 update (Build 3.49.24347.0) to take advantage of all the recent features and fixes. 

If the problem happens again, please let us know, or you can always work directly with our support engineers here.

Becca Levan

Hello Sonya, and welcome to E-Learning Heroes! ⭐️

Thanks for reaching out, and I'm sorry to hear you still see this issue!

From here, I'd recommend connecting with our support engineers to help troubleshoot. I've opened a case on your behalf, so stay tuned for an email from me with a next step—help is on the way!