Default button

Hello

I'm struggling with setting a button as default. I don't know if I did anything wrong or that it's just not possible. I'm just starting with Storyline.

Here are the steps I took:

  1. Insert a button from Insert > Controls;
  2. Select button > Edit States;
  3. Changed the colors of the states;
  4. Done Editing States;
  5. Right Click button > Set as Default Button;

Then I inserted a new button (again from Insert > Controls). The Normal State is the right color, but the other states aren't. Did I do something wrong?

10 Replies
Joe Pillsbury

Hi David,

I don't think you did anything wrong.  Looks like this is something with SL, where you can only change the color globally to one color.  If you want custom color states then you have to use the preset themes.  Otherwise just copy the one you made.  I could be wrong, hopefully a STAFF member pops in and has something for you. 

David Van Melkebeke

Thanks for the replies. I read the article about theme colors, but changing these colors, didn't affect my button. 

I made some screenshots to clarify. My Button is the button I want to use through my scene. I set this as a default button. The Default Button is the button I get when I insert a button. As you can see, the states don't match. Any other ideas?

Thanks in advance

Ashley Terwilliger

Hi David,

Thanks for sharing the .story file here - and sorry for the delay. Holiday weekend here in the US. :-)

I took a look and I see that adding in a new button doesn't keep the same states - but if you copy or duplicate the button that works as expected and keeps all your custom states. I'll share this with our QA team,but in the meantime you'll want to use copy or paste as a workaround.