Lost progression when updating module from AS2 to AS3

This content works seamlessly in articulate 2. Without changing anything else, except publishing in HTML only, it fails in articulate 3. I have reviewed all the triggers and submissions and it seems to be exactly the same in both courses. What am I missing?

The troubling part is the "launch pad page," the next slide after the pretest and/or learner selects the chapters to complete and it does not progress beyond that. The slide that fails is 18.2. The file attaches is from AS3. I can upload the AS2 version if that helps at all. 

5 Replies
Lauren Connelly

Hi Sara!

Thanks for attaching your course! I see what you're saying. 

It looks like there aren't any triggers that move the user to the slide attached to each button on 18.2.

In this case, I suggest adding a trigger that says "Jump to Scene " when user clicks each button. 

Please let me know if I can provide more information!

Sara Gallinger

Thanks Lauren,

My eyes say there were jump to slide triggers for all 4 buttons. I changed them all to jump to scene triggers and still nothing. When testing and failing any of the questions in the pre-test it shows which modules I have to complete but nothing happens when I click on the button. 

Only when all 4 chapters are true (either passing the pretest or completing the chapters) does the next button become clickable. 

Ren Gomez

Hi Sara,

Thanks for sharing that file! This issue is tricky indeed, so I've opened a case on your behalf for one of our support engineers to dig in and see what could be causing the problem with the launchpad slide not progressing correctly.

After the upgrade, have you tried importing the slides into a blank template to see if that resolves the issue? Give that a shot, and in the meantime, be on the lookout for a response soon!