Shapes or images make preview crash

Sometimes random shapes or images make the preview function crash.

I'm editting normally, and when I try to preview the single slide, I get the error report pop up. I close it, and the preview loading bar is still there. I have to cancel to get back. Now, if I want to preview, the button doesn't work. I have to either close it and open it again or go to the story view and select to view a whole preview (which won't work because of the slide that doesn't work).

There's no specific criteria for this to happen. It's usually a shape or an image, which sometimes I copy from another slide which has no problem previewing.

It's really irritating because I have to halt everything to try and find the culprit. And just as it won't let me preview, it won't let me publish either. 

If I open the project again and delete the troublesome element, I can preview no problem, but sometimes I need that shape or image because it's an important part of the slide, and sometimes even making it again from scratch will make the function crash.

I have attached a screenshot of the error message, the error report which is linked in the pop up and a storyline file with the troublesome slide which I isolated (if it happens with another slide, I'll attach it too).

Please help.

2 Replies
Leslie McKerchie

Hello Mica,

Thanks for reaching out and sharing the details of what you are running into as well as the project file so that we could take a look.

I'm seeing the same error, so I've opened a support case on your behalf so that you can work directly with one of our support engineers.

You should be hearing from someone soon.