Any Dutch Articulate Users?

Apr 26, 2012

I'd like to get in touch with some Dutch Articulate users/developers to share experiences etc.

Anyone interested?

46 Replies
Jeff Kortenbosch

Ik had al zo'n vermoeden dat we niet veel Nederlandstaligen in het forum hadden . Wat voor bedrijven werken jullie? Ik werk voor AkzoNobel. We hebben zo'n 58.000 personen in dienst en ben momenteel als enige elearning specialist werkzaam voor Global Learning and  Development. Ik hoop het team uit te breiden op korte termijn en een volwaardige elearning development groep op te zetten. Nu focussen we ons vooral op Rapid elearning middels Articulate. Ik heb zo'n 200 licenties aangeschaft die ik onder bepaalde voorwaarden distribueer onder L&D professionals en inhoudsdeskundigen. Ik ben nu bijna 2 jaar bezig en ik heb 90 licenties uitstaan. Middels deze 90 licenties gaan er naar schatting zo'n 650 interne trainingen gemaakt worden.

Dimitri Roman

Er zijn er volgens mij nog meer hoor. Ik werk voor VASCO Data Security, we hebben een 300 personen in dienst. en een 1000 gebruikers op ons e-learning platform. Met 3 trainers ontwikkelen we al onze product trainingen waarvan voor sommige ook e-learning versies bestaan.  Deze zijn tot op heden vooral met articulate presenter aangemaakt.  Hoewel we deze week onze eerste storyline e-learning klaar hebben, en we dit product meer zullen inzetten in de toekomst. 

Marcus Erasmus

Hallo Jeff,

Ik werk voor Hitachi Construction Machinery (grondverzetmachines) in Amsterdam. In Nederland 600 medewerkers, wereldwijd circa 16000. Wij gebruiken Articulate sinds twee jaar voor technisch trainingsmateriaal voor personeel binnen ons dealernetwerk. Tot nu toe hebben wij ons materiaal "off-line" verspreid. Veel geleerd met betrekking tot elearning development de afgelopen twee jaar. Op dit moment onderzoeken we welk LMS het best bij onze situatie zou passen.

Lijkt mij een goed idee om ervaringen uit te wisselen. Dat kunnen we via dit forum doen, of we kunnen een keer iets afspreken met meerdere Nederlandse/Belgische Articulate gebruikers. Zou eventueel bij ons in Amsterdam kunnen.

Gebruiken jullie bij AkzoNobel een LMS platform, en zo ja wat zijn je ervaringen?

Groet, Marcus

Jeff Kortenbosch

Dimitri, Storyline is inderdaad geweldig. Ik was betatester en ben echt enorm onder de indruk. Het Articulate team heeft echt een tool geproduceerd die, zoals ze het zelf zeggen, met je meegroeit. Ik kan niet wachten om er met een echt project mee aan de slag te gaan.

Marcus, goed aanbod het zou leuk zijn als we eens met meerdere Articulate gebruikers bij elkaar kunnen komen. Ik weet dat The Courseware Company, de nederlandse leverancier van Articulate al een tijdje met het idee loopt een nederlandse Articulate dag te organizeren maar hoopt op een goede spreker van Articulate (bijv. Tom Kuhlmann). Vooralsnog geen geplande datum helaas.

Wij gebruiken momenteel, bij gebrek aan iets anders, Moodle als elearning hosting platform. Het werkt maar ik ben niet razend enthousiast. De rapportage is wat gebrekkig en je zoekt je af en toe een ongeluk in het systeem. Je kan uiteraard alles laten maken door moodle en elearning clubs en al met al kost het je niet veel om in de lucht te houden. Als je alleen Articulate trainingen host dan zou ik denk ik eerder kiezen voor Articulate Online. Het is ervoor gemaakt en je hebt wederom gebruik van de geweldige supportdesk van Articulate. EKP van NetDimensions, ook via Courseware, is ook aardig. Daarnaast zijn de grote LMS boeren altijd prima natuurlijk. Cornerstone-on-demand is een aantrekkelijke optie. Software as a Service, volledige support mogelijk en erg intuitief. Very nice. 

Dimitri Roman

Je bent waarschijnlijk dan ook wel onder de indruk van de mogelijkheden van storyline, het is voor mij captivate on steroids. Ik en een collega hadden ook de kans om mee te genieten van de beta, en kregen meteen akkoord van onze training director om storyline te gebruiken voor productie. En kan zeggen dat onze eindgebruikers er wild van zijn(sales), zoveel interactiviteit waren ze nog niet gewend. 

Wij gebruiken, EKP van Netdimensions via een hosted oplossing van de courseware company, de courseware company is ook onze leverancier van Articulate. EKP Is zeker geen slecht product, veel mogelijkheden (teveel). Maar voor de eindgebruiker is het niet altijd even gebruiks vriendelijk, altijd gedacht dat moodle daar beter bij scoorde. Persoonlijk moet ik wel nog de eerste gebruiksvriendelijke lms tegenkomen.

Dimitri

SIN DECLERC

Heb dit topic gemist - ik gebruik sinds een paar maand articulate en combineer dat met moodle. 

Zelf vind ik dat een prima leeromgeving, misschien kan je er net te veel mee. Voor wat ik wil doen is het net prima dat er zoveel kan, ik hou wel van wat interactie bij een cursus. Dat het gratis is en een prima community support heeft is mij ook een plus!

Ite  Smit

Hoi,

Ik ben een 'proefgebruiker', maar wel een enthousiaste. Alleen is dit de eerste keer dat ik zelf iets met e-learning doe en ik heb geen idee hoe ik mijn project beschikbaar kan stellen aan collega''s. Ik heb een story gemaakt met storyline en dat staat nu op mijn PC. Dwz er staat een map met allemaal bestanden. En nu? Hoe kan ik anderen het laten gebruiken??

Ite

Joke van Cappelle

Beste Ite,

Leuk dat je iets ontwikkelt hebt met Storyline.

Misschien kan ik je helpen om anderen te enthousiasmeren.

Ik heb een demo ILIAS omgeving (LMS), die ik gebruik om aan anderen te laten zien wat de mogelijkheden zijn van ILIAS.

Iedereen die zich aanmeld kan een gratis account krijgen en inloggen.

Als je wilt, kunnen we er voor zorgen dat jouw demo op deze omgeving komt te staan.

Iedereen die belangstelling heeft kan daarop dan inloggen.

Je mag van mij de link ook op je website zetten.

Als je meer informatie wilt kan je me benaderen via: www.futurelearning.nl

Hopelijk tot ziens Ite,

Joke van Cappelle

Ite  Smit

He Joke,

Grappig dat we elkaar hier tegenkomen.

Bedankt voor de aanbod. Ik las het helaas pas nadat ik uren had zitten pielen om mijn 'filmpje' online te krijgen. Maar dat is nu gelukt, via een articulate online 30 dagen proefpakket.

Op basis van de Illiasbijeenkomst was mijn conclusie dat het van ons (er werken maar 700 mensen bij ons)  te veel vraagt om zelf een LMS op te zetten en te beheren. Het was voor mij dus een waardevolle bijeenkomst, ook omdat ik veel opgestoken heb van een (LM(C)S is, bedankt daarvoor!!

Ite

Geraldine Voost

Goedemiddag allemaal,

Ook ik mag me een Nederlandse Articulate gebruiker noemen. Binnen HeidelbergCement is het wereldwijd verkozen als e-learning ontwikkelplatform en mijn rol is om dat binnen de Benelux te coordineren en uit te voeren. Wij gebruiken het Studio pakket, helaas (nog) geen Storyline, met Cornerstone als LMS.

Vr. gr.

Geraldine

Jeff Kortenbosch

Inmiddels al aardig wat Nederlandse gebruikers. Helemaal top! Marcus en ik zitten deze week bij elkaar om eens van gedachten te wisselen hoe we een Articulate gebruikersdag kunnen organiseren. Ik heb ook met CourseWare contact gehad en ze zijn in gesprek met Articulate om te zien of we een spreker kunnen regelen... we houden jullie op de hoogte!

Jeff

@akzonobelgld

Peter Faulhaber

hoi jeff,

toevallig dat ik je tegenkom. ben ook helemaal into storyline. tis een superpakket. eindelijk een echte auteurstool. binnen bright alley ben ik de aanjager van storyline geworden. vooral de laatste update met xliff en tincan maakt het nog meer compleet. 

wat gaaf dat jullie een dag gaan organiseren. wil graag van de partij zijn. als ik kan helpen vanuit bright alley of prive dan hoor ik het graag.

This discussion is closed. You can start a new discussion or contact Articulate Support.