Can't open pictures in a new window with Engage

I can't seem to publish a course with where my pictures that are placed in an engage module to open in a new window. I have re-entered the pictures and it doesn't work. If I put them in opening in the current window, they do open and work appropiately. Oh btw; I can not publish on articulate online, because of confidentiality.

Thanks for @jeanettebrooks, who recommended to post here.

4 Replies
Jeanette Brooks

Hi Rino, and welcome to Heroes! So you have enabled the Zoom Image option on your images, and you want them to open in a new window? Although that feature works fine for standalone Engage interactions, unfortunately there is a known issue when you add the Engage interaction to a course, and that's why you're seeing the unexpected behavior. The only workaround currently is to configure the images to zoom within the current window instead. Sorry for the inconvenience.

Jen Ferguson

Jeanette Brooks said:

Hi Rino, and welcome to Heroes! So you have enabled the Zoom Image option on your images, and you want them to open in a new window? Although that feature works fine for standalone Engage interactions, unfortunately there is a known issue when you add the Engage interaction to a course, and that's why you're seeing the unexpected behavior. The only workaround currently is to configure the images to zoom within the current window instead. Sorry for the inconvenience.


Hi Jeanette, 

I see your above response was posted almost a year ago.  Has a workaround been developed since?  I am experiencing the same issue as Rino.