iPad app going back to previous screens - they don't reset

I have a number of courses built with Storyline 2 and using bespoke buttons - we have been testing this in the iPad app and have found that everything plays fine on the first run through, but then if you want to go back and review screens - any with lightbox layers will not replay properly.

The screens do not reset, we can put in a trigger  which gets the audio to replay, but the rest of the media does not replay - which means anything not on screen at the start does not appear.  - this is a big problem as some screens have buttons which only appear after certain audio is played.

A couple of these screens we have changed the lightbox layers, to just normal layers in the slides, but on our introduction to elearning course, we show all the different types of questions - therefore each question needs it's own slide and can't just be placed on a layer.

 

 

11 Replies
Lizzie Angell

For any one else out there with the same problem. 

We did establish that if you use lightbox layers in screens that you want set for users to be able to re-watch, and you want to view it in the AMP so it feeds back information to an LMS - it doesn't work. - It works on the first viewing but when you return to that screen it no longer plays. 

Only solution is to set to 'saved state' when users revisit. - which isn't great if you have a process being shown in stages.

Ashley Terwilliger

Hi Lizzie,

We're unable to offer a time frame in regards to when we'll hear back from our QA team - but once we have information to share we'll post here for you and others so that you can stay updated. As long as you're subscribed to the thread you'll receive this information as an email notification.