Reporting numeric variables to a LMS

Hi -

I'm having some trouble with reporting numeric variables to a LMS. I've been easily able to send text based variables using the available tutorial (http://www.articulate.com/support/kb_article.php?product=st1&id=fdoq1b7qv49l), but I can't set a short answer essay answer to pick up several of my variables. This is probably because user defined variable is numeric, and the questions have text variables.

I've tried to get around this a few ways - reset the short essay question to accept a numeric variable instead of the default TextEntry, use a numeric question instead of the short essay question, etc. At this point, I'm wondering if I should set up a 'if' sequence to convert '1' to 'one' and so on, up to 10 ('max'). Since that would be pretty inelegant, I'm wondering if there is a better option out there...

Thanks!

JJ

22 Replies
Jay Dharap

Hello there!

So I am trying this very thing...Get a variable reported to the LMS, but on the first step itself, Storyline isn't doing what the tutorial illustrates (maybe I am doing something wrong?)

So I am supposed to assign whatever variable I want to report to the LMS to TextEntry upon the Timeline starting, and I understand the logic of this.

So I have a slide where I have created a variable and upon clicking a button, the value goes up by one. (wanted to keep it simple as I am testing this)

Then I add another slide (Survey-Short Answer) and get to the point where i add a trigger to assign TextEntry the value of my variable, but here, where i have to choose my variable to assign its value to TextEntry, the drop down box does not show my variable.

I dont know why this is...Please help! Here is a screenshot of where i am stuck.

Please help! I have a deadline looming!

Jay

Nigel Ribeiro

Hi All,

Jay,  Did you manage to resolve your issue? I am having the same issue.  

Ashley,  the link you shared does not really help as the variable we insert has to be a question variable so it can be reported on the result slide. 

it looks like all variables on questions are text variables as opposed to numeric variables even in the numeric questions. 

any help will be appreciated! 

sebastian sadone

Nigel Ribeiro said:

Hi All,

Jay, Did you manage to resolve your issue? I am having the same issue.

Ashley, the link you shared does not really help as the variable we insert has to be a question variable so it can be reported on the result slide.

it looks like all variables on questions are text variables as opposed to numeric variables even in the numeric questions.

any help will be appreciated!


Nigel were yo able to resolve this issue? I am having the same issue.

Thanks in advance

sebastian sadone

Jay Dharap said:

Hey there!

Aha! Thank you Phil!

So that was what i was doing. But then again I don't seem to find a numeric entry question where the Entry type is Numeric, not Text. I can create one, but then the interaction doesn't work and the variable isn't passed on.

Any answers?

Chee


Jay were you able to find a solution to that issue? I have the same problem but i can't make it.

Thanks in advance

Ashley Terwilliger

Hi Jay,

I can't assist with the Javascript elements, but it sounds like you're seeing the "invalid answer" message which you'll see when a user tries to advance beyond a quiz question and has not selected an answer. You could look at sharing what you've got set up (using the "add attachment" button at the bottom of the reply) so that others in the community can take a look and weigh in on your course.