Slide master quiz font problem

Hi, everytime I insert a text block in my quiz layout, the text use the wrong font.

My fonts theme is Roboto(title) and Lato(body). In the Slide master, if I insert a new text block placeholder, the font is Open sans! Change it to Lato, but in my quiz slide, the font is Open sans!

Also, if I create a new shape and edit the text, it's Open sans!

 

Any tips?

Thanks

 

8 Replies
Ashley Terwilliger

Hi Mat,

Thanks for sharing the .story file here. I can see that is the font referenced, but I don't see that the fonts are set up as a part of the theme you're using and I don't have those fonts installed on my system so that may be a part of it. Are you able to share the theme files or the font files? 

Also, Open Sans is the default font, so that's why it's changing to that. 

Ashley Terwilliger

Thanks Mat for sharing those. I downloaded the Lato font and was able to apply it to my slide master and a slide master layer. I could then insert slides and they were using those fonts - so the behavior is working normally on that end.

The default font in Articulate Storyline 2 is Open Sans. To assign a different font to your overall project, select a different set of theme fonts or create a new one. See Working with Theme Fonts for details.

Christie Pollick

Hi, Mat -- I appreciate your patience while I looked at your file. I see that you do have your font set in the Slide Master to Articulate, but when you highlight the same area on the slide itself, it is showing Roboto Black 18. I would like our Engineers to give this a look as well, so I will create a support ticket for you shortly and a member of the support staff will be in touch via email after they have had an opportunity to review your file.