Alternative scenario for multiple drag and drop items.

A variable is set to TRUE when the drag item is dropped correctly on the target area.

If the learner changes it to an incorrect state before hitting the submit button, the result will still be correct since the variable stays to TRUE.

Thomas Hollaender from Denmark triggered this scenario for me. Since it might be unlikely for a user to change to the incorrect state afterwards, it still can happen and therefore I developed other triggers, where the system test the state of the dropped item every time it the drag item has beeen (re)dropped.

Watch the screenr for the explanation: https://player.vimeo.com/video/204928692

Any alternative suggestions are welcome.

Regards,

Wim Timmerman

11 Replies
MBS Design

Thank you a million times.....

Went a step further and created two more states (Incorrect and Red) so that when the user clicks the Submit button for the Drag/Drop it checks each item, if state is Incorrect it changes that to Red. Thus when the user clicks Review Quiz button on the results page they can see the Red state glow for the incorrect items.

Great stuff! Thanks again for your dedication, time and sharing your wealth of knowledge.

Enjoy life,

Rhea

Clare Gormley

Hi Wim & Articulate Community,

This looks great and thanks for sharing your work. I have followed the instructions (https://player.vimeo.com/video/204928692) and tried to replicate in a course I'm working on. However, the only issue I keep having with it is that I receive the 'Invalid answer - you must complete the question before submitting' message - this displays even when all the answers are correct. When the learner clicks OK in this popup, the message clears and they get the Correct feedback but obviously I don't want the invalid answer message to appear at all and I'm not sure why it is.

Any idea why this might be happening? If anyone on the community has any ideas or suggestions on how to overcome this, I'd be very grateful!

Thanks, Clare

Roger Fletcher

Hello Wim! I'm hoping you can help me with this. I've set up my slide pretty much the way you have. I have 10 objects to place into 2 boxes (5 in each). It seems to work, except the Incorrect layer does not show when an object is placed incorrectly. What am I doing wrong? Thanks in advance for any assistance you can provide!