Articulate Presenter freeze / missing images

We are working with Articulate Presenter 09 and Microsoft Office 2010 on Windows 7 and lately we are having some problems which requires your support.

Basically we have three problems:
1. Importing audio files results in a freeze
2. Preview is not working
3. After publishing, all the images are missing and the layout looks very different than the input file.

We tried to solve our problems by following the help cases on your page, but we are still not able to fix it.

http://www.articulate.com/support/kb_article.php?product=ap9&id=sqc2lpf6tmob
http://www.articulate.com/support/kb_article.php?product=ap9&id=kw8m7m3m6k85
http://www.articulate.com/support/kb_article.php?product=ap9&id=zdmy7uq259x0
http://www.articulate.com/support/kb_article.php?product=ap9&id=sqc2lpf6tmob
http://www.articulate.com/support/kb_article.php?product=ap9&id=wv3vldtrj1sg
http://www.articulate.com/support/kb_article.php?product=ap9&id=sqc2lpf6tmob

If you have any tips or ideas how to solve our problems please let us know.


Sincerely

Y

3 Replies
Christine Hendrickson

Welcome to the community, Y!

First, I would make sure that you're working with local files and that the file names/paths contain no special characters.

  • Work on your local drive (your C: drive). Working on a network drive or a USB drive can cause erratic behavior, including file corruption, loss of audio, and other unexpected behavior. 
  • You should also make sure the directory path to your project files and your published output is less than 260 characters (for example C:\Articulate).
  • Avoid using special characters, accents or symbols in your file names (this includes spaces and underscores).

Additional information regarding "Naming Files, Paths, and Namespaces" in Windows operating systems can be found in the following Microsoft article.

Articulate Studio '09 is only supported with a system DPI setting of 96. If you're using a DPI setting other than 96, you'll encounter erratic behavior in the desktop applications and the published output. The following list provides some examples of unexpected behavior that you may encounter: 

*  Elements of the application appear misplaced or distorted.
*  When previewing, content is distorted.
*  The published output is distorted or doesn't display correctly.
*  Annotations are misplaced.
*  Lengthy slide notes won't scroll when recording narration.
*  Your logo doesn't display correctly.
To resolve these issues, change your system's DPI to 96. Here's how: 
Presenter '09: 

Also, does this happen when you're working with a specific file? If you can, please create a new Presenter presentation. Does the same thing happen when you try to insert audio, preview or publish?

I hope this helps!

Christine

Christine Hendrickson

Good morning Yannik,

Thanks for getting back to me!

Since this is happening in all presentations, it may be an issue with the installation of Studio. 

Please follow the troubleshooting steps outlined in the following support article:

Unexpected or erratic behavior in Articulate Studio '09

Let me know if you see any improvements after taking those steps.

Thanks!

Christine