videos not playing in iOS10

Hello,

I have imported a series of .mp4 videos into a storyline course, exported it for LMS (both SCORM 1.2 & 2004). It plays fine on all browsers and devices, apart from iPad that runs in ios10. I've tried all of different settings for playing the video (automatically, from trigger etc.) but non of these seem to work.

It has been tested on our internal LMS (1.2), SCORM CLOUD and also our clients LMS. We have had no problems with this previously (running in iOS9), although it seems in the last week our client has updated their iPad to iOS10 which has resulted in this issue being raised.

I have the latest version of Storyline (update 10: 1607.1221) and iOS (10.0.2). Can you help me in any way with this? We are at a final stage of developing a course and this is a major problem for us.

Thanks.

Alex

29 Replies
Katie Riggio

Hi there, Robin!

This discussion is older, so let's get you the most current guidance. A few questions to set us on the right path:

  • Is the module hosted on a web server or a learning management system?
  • Is this happening on mobile or desktop Safari? (Also, which version of Safari is the device running)?

And if you could share the .story file for testing, that will help us greatly. You can use this private link. We're eager to find a fix!

Shelly Brouwer

Problem:  Videos are no longer playing on UPDATED Iphones and Ipads.  It seems to have occured with the latest version of IOS in the past month or two, as no customer complaints occurred prior to that.  They claim they could watch the videos and now, with the update, they cannot.  Help please!