Published courses won't play properly

Hi,

I have the updated Presenter and Engage '13. I created all my interactions in Engage, and then added them to Presenter. In the preview, it all plays out perfectly. Unfortunately, after publishing the file, the player seems to skip steps (slides). It won't even allow me to view the slides that have been skipped.

My Engage files, when used on another Presenter ('13, different computer which otherwise plays and publishes files accurately), have the same effect.

I have tried reinstalling and updating the software and have tried the published files in IE, Firefox and Chrome, with no luck.

Please help!

Regards,

Riddhi

6 Replies
Justin Grenier

Good Morning Riddhi, and welcome to Heroes!

I've seen a similar issue with another client recently, and I have two clarifying questions:

  1. What Interaction Type are your Engage Interactions?  ...Accordion?  ...Bulletin Board?  ...Checklist?  ...something else?
  2. It sounds like you have multiple Engage Interactions within your Presenter course.  After creating your first Interaction, did you create subsequent Interactions by using the Save As function, or did you create each one from scratch?

Thanks in advance for clarifying!

Justin Grenier

Good Afternoon Sheena, and welcome to Heroes!

You may find that the Prev and/or Next buttons in Articulate Presenter jump to the wrong slides if the following conditions are true:

  • The course includes more than one Articulate Engage interaction.
  • Two or more interactions were created from the same project file using Save As.

This is a known issue. It'll be fixed in the next software update for Presenter. In the meantime, you can avoid this behavior by creating each interaction from a new project file rather than using Save As to create duplicates.